Despre jupân

Salut și bine-ai venit pe blogul meu!

În buletin îmi zice Răzvan, în cartea de muncă cică aș fi redactor de carte și traducător, în registrul stării civile scrie că-s însurat, dar îi apreciez în taină pe mormoni și islamicii cu harem. Prietenii apropiați îmi spun jupân – termen care, potrivit Dexului, e un titlu dat celor mai de seamă boieri și dregători din Țara Românească în Evul Mediu. Mi se potrivește la fix, fiindcă m-am născut în Țara Românească (la nord de Târgoviște), dreg chestii (mai ales tristețea oamenilor, la prize nu mă pricep), sunt mare boier fiindcă nu am de plătit rate la un apartament cu două camere decomandat. Aaa, și posed o burtă de-a dreptul medievală.

Razvan Nastase

După cum vei vedea, pe lângă pasiuni benigne precum ceasurile, snookerul, săriturile cu schiurile și benzile desenate, am încă una gravă și cronicizată: călătoriile. Așa că pe blogul ăsta vei putea citi despre locurile prin care m-am plimbat, lucrurile pe care le-am descoperit, colțuri de țară care nu prea apar nici la TV, nici prin ziare. Mi-am propus de asemenea să binedispun, să fac haz chiar și la necaz pentru ca să fie bine dăcât să fie rău, și-n loc de dor și jale mai bine un cântec vesel să cântăm.

Te invit așadar să descoperi România urmărind călătoriile-jupânului.ro. La site-ul ăsta, așa cum îl vezi, au pus umărul mulți oameni dragi mie. Cosmin m-a ajutat cu tot ce-nseamnă parte tehnică, cod, chestii complicate de-ți stă mintea-n loc. Logo-ul e opera Simonei pe care am chinuit-o bine de tot, ba cu ideea, ba cu nuanțele, ba cu moașă-mea pe gheață de jupân mofturos. Nu-n ultimul rând, poza cu care voi comenta tot ce mișcă îi aparține lui Barna Nemethi.

Pune-ți centura, ia un pachet de alune, un șpriț, o măslină, și-ascultă de vorbele lui Avram Iancu: NO GATA? NO HAI!